Marti,10.Forta


Doua fortze guverneaza omenirea:iubirea si ura.Vorba lui Creanga ,nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la mine, ma gandesc la iubire.Si cand ma gandesc la Tine tot la asta ma gandesc.Bio-iubire.Si zilnic beau o cafea.

Protv a difuzat din nou ,parca a 14 oara consecutiv „Home alone” si a facut record de audienta .Eu ma apuc de citit din nou „1000 si una de nopti”,ca prea e frumoasa lumea povestilor.Doamne ajuta!

PS.Iliescu nu se dezminte cu filorusismul lui.A dat un interviu in presa rusa.Linguseli la adresa rusilor. Despre tezaur.A pasat problema la istorici.Cea mai mare marsavie.Care cerceteaza ,scriu carti apar la Tv …gargara.Problema trebuia rezolvata de sefi de stat si de guvernatorii de banci,nationala sau particulare,deoarece cei care au predat tezaurul au fost oameni de finante

„Pentru cei mai mulţi dintre români, Tezaurul înseamnă aurul Băncii Naţionale a României. Şi totuşi, acesta reprezenta mai puţin de o zecime din valoarea bunurilor evacuate în Rusia în 1916 şi 1917. Românii au expediat atunci tezaurele Băncii Naţionale şi ale Casei de Depuneri şi Consemnaţiuni, ale băncilor private şi ale instituţiilor publice, bijuteriile Coroanei, cele mai importante obiecte de artă din muzee şi colecţiile private, odoarele mănăstireşti, colecţiile numismatice, arhivele statului, arhivele diplomatice, manuscrisele, cărţile rare, în fine, tot ce reprezenta, ca patrimoniu, identitatea naţiunii române, începând cu secolul al XVI-lea.”

link;https://www.cartepedia.ro/carte/stiinte-umaniste/istorie/marian-voicu/tezaurul-romaniei-de-la-moscova-1-46859.html