My Good iar e vinerrri


La Eurovision…praf,praf,praf.Acolo trebuiau sa cante ceva de genul iepuras-dragalas sau magarusul zice I-A!,I-A! se calificau cu brio in finala.Secrete de weekend.

Simona Halep mi-a dat emotii:am crezut ca va castiga la Madrid.Iaca fleosc,a castigat outsiderul.Halep a devenit spaima pariorilor din Romania.

propunere de cafea:ceva cu savarine,donuts

un bun cantec pentru Eurovision

 

Poti sa ii rezisti?(hi,hi,hi!),tataratata..cha,cha,cha

No, ne intalnim sau nu in „secret location” ? intreba  Akiri (am japonezizat-o).Unde bre?/E secret …e secret…e secret/Trosc-fleosc ma scarpinai si aflai :casa  Pogor.Si am aflat o chestie interesanta.

extras din siteul radioIasi,2014/

„La 6 mai 1899, ieşenii au trăit un moment de referinţă pentru viitorul Cetăţii: intratrea în funcţiune a Uzinei de Lumină, prima instituţie de distribuţie publică a energiei electrice de pe întreg teritoriul Moldovei, cea care avea să deschidă bătrânului oraş de pe cele 7 coline calea spre Progres şi Civilizaţie! Un moment cu adevărat luminos, de la care, iată, acum, la 6 mai 2014, se împlinesc 115 ani, deosebit prilej aniversar care incită la rememorarea unor fapte pline de glorioasă împlinire pentru binele Iaşului….

Şi, într-adevăr, după ce , în 1884, la 2 ani de la apariţia primei centrale electrice din lume a lui Edison (New York,1882), Timişoara devenea prima “Cetate de Lumină a Europei”(se împlinesc 130 de ani de la această izbândă timişoreană!), în Consiliul Local al Primăriei Iaşi a început o îndârjită luptă între consilierii adepţi ai introducerii electricităţii şi cei ce doreau modernizarea iluminatului cu gaz aeroform, aşa cum se mai întâmplă, din păcate, şi în zilele noastre (vezi cazul Palas!), luptă care avea să dureze, aproape incredibil, nici mai mult, nici mai puţin, decât… 15 ani(!).

În zadar s-au străduit, pe rând, primari ca: Leon Negruzzi, N.Gane şi Vasile Pogor, care au vizitat Expoziţiile de Electricitate de la Paris (1883) şi Viena (1896) şi au adus de la Timişoara caietul de sarcini pentru iluminatul electric, să arate consilierilor opozanţi avantajele nete ale electricităţii, aceştia au reuşit sistematic să înfrângă elanurile progresiştilor, văzându-şi mai departe de afacerile lor… cu gaz aeroform(!). Până la urmă Vasile Pogor, prin iluminarea electrica a casei sale cu generatorul cumparat în 1896 de la Viena, a reuşit să convingă concret “opoziţia” şi, astfel, s-au putut trece în plan cheltuielile necesare pentru introducerea electricităţii în Iaşi”-GENERATOR ELECTRIC care este si azi acolo.

Am plecat cu rulota pe coclauri.Am un nou „proiect”:primul conceptLOVE mobil fara wifi sau internet.

Reclame