Fotografia:punctul unu-aparatul de fotografiat


Aparatele foto sunt de tipul

1.compact

2.mirrorless

3.DSLR

Cum ne alegem un aparat de fotografiat?

Criterii:-banii

-destinatia aparatului:amator ,profesionist.

Toate aparatele au un corp(body) si un obiectiv.

Observatie pentru toate tipurile de aparate: tineti cont de marimea senzorului.Cu cat e mai mare veti avea posibilitati mai mari de a fotografia sau filma in lumina redusa.

Aparatele compacte sunt destinate publicului larg(amatori),majoritatea au un senzor foarte mic  1/2.3inch.Obiectivul este fix.Amatorii merg pe reglarea „automat” a aparatului,aparatul isi alege singur timpul de expunere,diafragma si ISO .Daca vrei sa treci pe reglare manuala ai nevoie de un exponometru.

Aparatele DSLR-sunt aparate care au fost si sunt utilizate de profesionisti.Obiectivele sunt interschimbabile.Daca te uiti la sectiunea  „obiective” pe orice site de vanzari te apuca ameteala ,nu stii ce sa cumperi.

Aparatele mirrorless nu au oglinzi(ca cele DSLR),sunt mai mici ca dimensiuni,deci mai usoare.Calitatea imaginilor la ultimele generatii este cam la fel ca la DSLR.

Daca ai decis sa iti cumperi un foto compact eu zic sa iti iei un ultrazoom

apoi sa iti iei un DSLR cu senzor APS-C

si un obiectiv cu F=sau mai mic de 2.

Deci ai nevoie de 2 aparate,unul pentru distante mari si unul pentru foto de aproape.

Daca vrei sa combini astfel,aparat DSLR+obiectiv telefoto preturile iti vor face parul maciuca.Mai bine un compact cu ultrazoom.

Premiile TIPA(Technical Image Press Association) 2016

 

BEST SUPERZOOM CAMERA-Panasonic Lumic DMC FZ 300/FZ330

Un DSLR cu senzor APS-C, Canon sau Nikon costa circa 2.200 lei cu kit inclus.Dca vreti portret ,foto=arta cumparati separat un alt obiectiv care costa  aproape cat aparatul.,marca Sigma sau Zeiss.

 

Anunțuri