Petrol-bani-putere


VV Ponta a fost in tarile arabe.O deplasare (excursie) controversata in presa.
http://adevarulfinanciar.ro/articol/de-ce-e-romania-complet-neinteresanta-pentru-tarile-arabe-si-care-a-fost-scopul-real-al-vizitei-lui-ponta-in-golf/
Cine a creat aceasta lume super bogata in care „democratia” nu exista nici macar ca un cuvant in mass-media lor?De ce au facut asta este mai mult decat vizibil pentru oricine cunoaste ,cat de cat ,istoria petrolului.(Apropo,pe vremea lui Ceausescu exista un Minister al petrolului,comunistii stiau valoarea economica a acestui produs.Cam din zona asta a aparut celebrul Dinu Patriciu,arhitect de profesie care a ajuns petrolist dupa 1990 ).
Citat:”Parte din rezervele valutare ale Arabiei Saudite, cifrate la peste 750 miliarde de dolari, deținute de banca sa centrală sunt investite în exterior. Practica fondurilor suverane saudite este să investească în obligațiuni și acțiuni cotate și mai puțin de a active industriale sau imobiliare. În 2008, guvernul de la Ryad a înființat un fond suveran mai dinamic, Sanabil, însă cu un capital de doar opt miliarde de dolari. Spre comparație executivul de la Abu Dhabi are la dispoziție 773 miliarde de dolari, iar cel din Kuweit 410 miliarde de dolari.”.
Populatia Abu-Dhabi:2,3 mil locuitori,Kuweit 2,4 mil locuitori.
In bugetul Romaniei pt anul 2015 este prevazuta suma de aprox 27,5 miliarde dolari.(!)Faceti si voi comparatii economice cu AbuDhabi sau Kuweit.
Pretul petrolului:urmariti pretul petrolului in ultimii 50 de ani si veti vedea ce jocuri politice se fac.
Si bineinteles veti intelege de ce nu s-au inregistrat progrese in utilizarea altor surse de energie.

Anunțuri