Fotbal:cazul Gica Popescu


In presa e mare tevatura pe aceasta tema.Unii sunt pentru gratiere altii contra.Partizanii infocati ai legilor spun „asta e legea !e un hot!”.De acord ,legea si-a spus cuvantul ,este condamnat definitiv.
Dar ce este gratierea? Legea 546/2002,
„Art. 1
Gratierea este masura de clementa ce consta in inlaturarea, in total sau in parte, a executarii pedepsei aplicate de instanta ori in comutarea acesteia in una mai usoara. ”

Art. 5
(1) Cererea de gratiere contine in mod obligatoriu datele de identificare a persoanei condamnate si pedeapsa pentru care se solicita gratierea.
(2) La cererea de gratiere se anexeaza, in copie legalizata, hotararea definitiva de condamnare, certificatul de cazier judiciar si, dupa caz, acte de stare civila, certificate medicale, rapoarte de ancheta sociala si alte acte pe care solicitantul le considera necesare in sustinerea cererii sale. ”

Un raport de ancheta sociala ii va fi favorabil.A se vedea numarul de oameni care ii cer gratierea.

Eu sunt pentru gratierea lui .Cu completarea :sa plateasca o suma egala cu de 3 ori prejudiciul pe care l-a facut,asta ar insemna vreo 3 mil euro.Ca are de unde .A se vedea cv pe ro. wiki http://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Popescu
Si in Germania ,acum cativa ani au fost iertati niste evazionisti( sute de milioane de euro),oameni de afaceri care si-au ascuns banii prin offshoreuri.(cazul Liechtenstein)

PS-Este foarte trist ca si acest eveniment este politizat.(in mass-media)
E vorba de viata unui om ,NU de viata unui partid politic.
In final ,intrebarea este:Putem ierta sau nu putem ierta?

Anunțuri