Achtung!Statul model „1984”(Orwell)


Este vorba de BAC la liceul D Bolintineanu.(asta e numai O DOVADA).Daca nu credeati acum v-ati lamurit.Dupa modelul din iarna trecuta
„-Tu de unde esti ?
-De la Facebook.
-Bagati Facebookul la duba!”
vajnicii aparatori ai ordinii cetatenesti,procurori si politisti s-au luat la „tranta” cu niste elevi cu varsta putin peste de 18 ani,varsta la care inca esti plin de hormoni.Dupa o sechestrare de vreo 2 ore trebuiau bagati in autocare si directia „lagarul de interogare”.Asa ceva s-a mai intimplat in 1990 cu cei arestati in Piata Universitatii.
Ideea de a interoga 250 de oameni intr-o zi,incalcand orice norma de cod de procedura penala ,mi se pare ca vine din capul unui procuror care trebuie controlat de medicii de la spitalul nr 9.Nu neaparat ca ar fi nebun ,dar sunt multe alte boli psihice cum ar fi depresie,”bipolar disorder”,poate isterie.
Codul de procedura prevede :
etapa 1.-citatia persoanei(martor sau invinuit) in scris la domiciliul acesteia
etapa 2.daca persoana refuza prezentarea la sediul politiei(la data din citatie) se poate emite mandat de aducere de catre un judecator.Orice persoana are dreptul sa vina cu un avocat.

Acum suntem in faza de balbaiala.Cine e vinovatul?Politia sau Procuratura?E clar ca avem de-a face cu sefi de la Politie care nu cunosc bine legislatia.Eu cred ca ei puteau refuza aceasta actiune explicandu-i clar procurorului ce scrie la Codul Penal.
Sa perchezitionezi pana la chiloti fete si baieti in scoala e o mare onoare pentru Politia romana?

 

 

Reclame

Un gând despre &8222;Achtung!Statul model „1984”(Orwell)&8221;

  1. Cred că șefii de la poliție știu bine legislația, dar au vrut să o evite tocmai din motivul că presa era cu ochii pe ei și cea mai rapidă modalitate de acțiune era ocolirea. Astfel cred că au câștigat un pic de popularitate în rândul mulțimii. Acum „proștii” se gândesc, când dau drumul la televizor, că: „Uite domne! Poliția a mișcat ceva când a venit vorba de mită.”
    Problema e alta, după cum spunea cineva. De ce tocmai la acel liceu s-a descoperit șpaga? Când aproape în toate școlile unde se susține bacul, se dau bani la fiecare probă. Nu ți se pare ciudat că nici măcar nu s-a făcut un flagrant când au dat bani în Bolintineanu? Și, colac peste pupăză, camerele de filmat din săli, prin ordinul ministerului actual al învățământului, nu funcționează. Deci, de aici se naște o nouă dilemă: Cum au știut polițiștii că la acel bac, din acel liceu, se dă mită? La prima vedere ar putea fi vorba de un pont primit, lucru care e util doar în momentul în care persoana ce „a aruncat momeala” este credibilă.

    Apreciază

Comentariile sunt închise.